Integritetspolicy.

Pluggsmart är i första hand en tjänst för pedagoger som vill lära sig nya tekniker för att göra sina elever mer pluggsmarta. Plattformen kommer vid olika tillfällen att öppna funktioner för kollegiala utbyten. Som användare har du ett användarnamn och ett lösenord som låser upp möjligheten för dig att delta i samtalen.

Vi gör allt som står i vår makt för att du ska vara hundraprocentigt trygg i att vi hanterar dina uppgifter korrekt. Här förklarar vi hur vi gör det.

Vilken information ger du till oss?

När du registrerar dig som användare får vi tillgång till de uppgifter du lämnar. I samband med registreringen samtycker du till att dina uppgifter sparas och behandlas av oss för tjänstens ändamål. Vi får också tillgång till din ip-adress, operativsystem och webbläsare. Din information lagras på vår plattform så länge lagen tillåter och så länge som krävs för att trygga säkerhetskopior.

Du ger oss följande information:

  • Dina användaruppgifter när du skapar ett konto.
  • Din ip-adress, operativsystem och webbläsare.
  • Allt du skriver och laddar upp i forumet. 
  • Allt du skriver och laddar upp genom supporten.
  • Allt du skriver och laddar upp i samband med event.

Kan någon annan förmedla information om dig till oss?

  • Ja, om någon anmäler något av dina inlägg.
  • Ja, om du loggar in via Facebook eller andra sociala medier (ev. i framtiden).
  • Ja, om du har hittat in till oss via en digital annons.

Hur använder vi informationen?

Vi använder din information för att Pluggsmart ska fungera som det är tänkt. Ändamålen är: skapa en inloggning, verifiera betalningar eller tillgodohavanden, inbjudningar till sammankomster, seminarier, kurser, föredrag och workshops. Men även för att säkra varje parts rättighet inom tjänsten samt för att tillfredsställa behovet av återkoppling från dig som använder Pluggsmart så att vi hela tiden kan förbättra vår tjänst och våra idéer. Vi säljer aldrig informationen vidare.

Ger vi bort din information?

Självklart syns allt som publiceras av dig och andra i våra forum. Om du har ett användarkonto som skolan eller någon annan betalar för kan denne begära ut information om du använder tjänsten. Vi kommer dock aldrig att lämna ut specifik information om hur du använt pluggsmart. Utöver det är det bara Google Analytics och enstaka myndigheter som får tillgång till viss statistik. Vi kan använda tredjepartsleverantör, som exempelvis Mailchimp, för mejlutskick – även dessa ska förvara dina uppgifter säkert enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Syftet med att spara användardata är att få möjlighet att förbättra din användarupplevelse och för att rapportera statistik. 

Kan du radera informationen hos tredje part?

Du kan välja att inte dela med dina data till Google Analytics via den här länken: www.google.se/settings/ads. Har du valt att ta emot nyhetsbrev så raderar du din information via länken i nyhetsbrevet som får till din mejl. När det gäller svenska myndigheter kan det vara tryggt att veta att det endast gäller användardata för statistiska ändamål, ingen känslig, privat information.

Hur skyddar vi din information?

Vi jobbar hårt för att skydda dig mot att obehöriga ska få tillgång till din personliga information. I likhet med alla teknikföretag kan vi aldrig garantera att fientliga attacker inte sker och att din information läcker ut den vägen. För din trygghets skull övervakar vi ständigt våra system för eventuella sårbarheter.

Vilka rättigheter har du?

Enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att när som helst radera din information. Det som händer då är att din användarinformation raderas men att anonym, statistisk information sparas. Det betyder att ditt konto raderas men att viss information finns kvar under en anonym användare. Du har också rätt att när som helst begära ut alla dina data från oss. I så fall kontaktar du oss enligt nedan uppgifter.

Hur kan du ta bort din information?

Vill du ta bort innehåll som du har lagt upp och radera ditt användarkonto kontaktar du oss här.

Hur hanterar vi kakor? 

Vi använder kakor för Google Analytics (du kan ta bort den här). Vi har också kakor för typsnitt, för Cloudflare som skyddar mot DDOS-attacker. Utöver det har vi kakor installerade för att vara säkra på att du har fått all lagenlig information om att vi faktiskt använder kakor. Utan dessa kakor kan du inte använda forumet, vara trygg och få all information runt forumet. 

Hur länge sparar vi din information? 

Så länge lagen kräver och så länge som krävs för att trygga säkerhetskopior (den information som ska finnas kvar).

Vad händer om vi ändrar på något i integritetspolicyn? 

Då informerar vi dig i god tid innan. 

Hur kommer du i kontakt med oss? 

Vi som är personuppgiftsansvariga för dina uppgifter är: Riksförbundet Hem & Skolas styrelse och de avdelningar inom förbundet som arbetar med våra tjänster. De personuppgiftsbiträden vi använder syftar enbart till att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden och skyldigheter gentemot dig. Du når oss via detta formulär, och via post:
Box 2341
111 75 Stockholm